Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

" ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ "



ΕΤΑΙΡΕΙΑ MINOS EMI Αρ. Καταλόγου MSM 154

Πολλές φορές όσοι ασχολούμαστε με παλιούς δίσκους ποιοτικής ελληνικής μουσικής αντιμετωπιζόμαστε από τους φίλους μας, ιδίως τους νέους φυσικά, ως εξωγήινοι. "Καλά ρε φίλε, τί πας και ακούς; Πού τα ξεθάβεις αυτά; Δε βάζεις κανά Μακρόπουλο καλύτερα;"
Ε λοιπόν αυτός ο δίσκος που παρουσιάζουμε σήμερα είναι η δικαίωση του παρελθοντολάγνου μουσικοδίφη. Ό,τι ζητάμε από τη μουσική για να αγγίζξει τις καρδιές μας βρίσκεται εδώ: μελωδίες που σε ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο, παραμυθένιες, στίχοι βγαλμένοι από τους μύθους και τις παραδόσεις μιας περιοχής κάποτε βαθύτατα ελληνικής, άρωμα ανατολής στις ενορχηστρώσεις και ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τη Χάρις Αλεξίου στα πρώτα βήματα της καριέρας τους με μοναδικές, αυθεντικά λαϊκές ερμηνείες, συνθέτουν μια μοναδική λαϊκή μουσική αφήγηση, παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.
Στο δίσκο αυτόν ο Απόστολος Καλδάρας μαζί με τον Πυθαγόρα γράφουν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και παράλληλα δημιουργούν τον πρώτο επισήμως χρυσό ελληνικό δίσκο (τη χρονιά εκείνη ξεκίνησαν οι σχετικές μετρήσεις και οι απονομές βραβείων). Ακούστε τον οπωσδήποτε και θα με θυμηθείτε!!!

Υ.Γ. Κυκλοφορεί από τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ σε μια πολύ καλή έκδοση βινυλίου LP, την οποία συστήνω σε όσους έχουν πικάπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: